In ontwikkeling

Weesperzijde 143: Creatieve drive aan de Amstel

Een historische garage wordt herontwikkeld tot creatieve werkruimte. Andre Ceurvorst, de ondernemer die begin vorige eeuw zijn vernieuwende visie uitbouwde tot een bloeiend autobedrijf, zou trots zijn als hij kon zien dat er in zijn voormalige pand straks een innovatieve kantoor/werkruimte wordt gerealiseerd.

Grootste uitdaging: Meer licht en meer meters

In de geest van automobiel-pioenier Ceurvorst en zijn innovatieve drive, ontwikkelen we samen met Rijnbout Architecten dit pand naar een creatieve werkruimte volgens de allerlaatste inzichten. Ceurvorst voorzag en bedacht al in 1910 een chauffeursdienst (een soort Uber avant la lettre) en vanaf 1912 begon hij met het importeren van auto’s. In de jaren zestig had hij zijn bedrijf uitgebouwd naar 150 man personeel met meerdere zaken in Amsterdam. Dit pand aan de Weesperzijde was er een van. In de negentiger jaren werden hier Mini 500 auto’s gerpareerd. Op het hoogtepunt stonden er wel 100 Mini’s.

Deze vooroorlogse garage wordt herontwikkeld naar creatieve kantoorruimte. Concepten zullen worden ontwikkeld waar ooit de olie spatte. Met respect voor de geschiedenis zal het pand naar deze tijd worden gebracht met meer licht en ruimte. Nu telt het pand 2000 vierkante meter, dat zal 3000 vierkante meter worden.

Kenmerkend: garage wordt modern kantoor

De geschiedenis wordt gememoreerd met een grote garagedeur als entree. De lijnen zullen open en licht zijn, er zijn meerdere soorten werkplekken en meeting rooms. Er komt een inpandige sportruimte en filmzaal, die bruikbaar is voor presentaties. Ook de lunchruimte garandeert een prettig verblijf met een open keuken en alle faciliteiten die je kan bedenken. De originele daklichten en alle kenmerkende elementen blijven behouden.

Bereikbaarheid

Weesperzijde 143 ligt vlak bij het Amstel Station, op 5 minuten loopafstand. Met de auto ben je er in 5 minuten vanaf de Ring A10 en het centrum van Amsterdam is niet verder dan 5 minuten op de fiets.

Historische foto: Beeldbank Stadsarchief Amsterdam

Weesperzijde-008

Arno Brinkers

Algemeen Directeur
+31 (0)627870168

Stuur een e-mail

Vragen? Opmerkingen? Bel of e-mail ons. Gaat het over een specifiek gebouw? Zoek in Portfolio het betreffende gebouw en kijk daar bij de contactinformatie.

Cocon staat voor u klaar

Vragen? Opmerkingen? Bel of e-mail ons. Gaat het over een specifiek gebouw? Zoek in Portfolio het betreffende gebouw en kijk daar bij de contactinformatie.

Cocon Vastgoed Management B.V.

Herengracht 468, 1017 CA Amsterdam

[email protected]

+31 (0)20 622 6941