020 6226941

Cocon Vastgoed Management

Search More

Amsteldijk 35

Het Amstelhuis, het door Cocon Vastgoed herontwikkelde voormalige verpleeghuis is bestemd voor 70-plussers met een lichte zorgvraag en 80-plussers met of zonder zorgvraag, die nog zelfstandig kunnen wonen en recht hebben op een sociale huurwoning.

In het Amstelhuis wonen ouderen volledig zelfstandig, echter wel omringd door leeftijdsgenoten. Sleutelwoorden zijn; versterken van sociale cohesie, zelfredzaamheid, ouderen helpen elkaar, bevorderen van sociale contacten, voorkomen van eenzaamheid en het ontlasten van de mantelzorger. Dit alles moet ertoe leiden, dat de ouderen van nu veel langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Het Amstelhuis is een brede samenwerking aangegaan met de Hogeschool van Amsterdam ter ondersteuning van het nieuwe woon/zorg-concept. Studenten, docenten en onderzoekers vanuit diverse disciplines participeren hierin. Zo zal er onder andere een Amstelhuis-app worden ontwikkeld door studenten van de opleiding ‘Communication and Multimedia Design’ van de HvA om de contacten tussen de bewoners onderling, maar ook de contacten met de buurt te versterken.

Op de begane grond van het Amstelhuis bevindt zich Sociëteit het Amstelhuis, dé ontmoetingsplek voor zij die er wonen en voor ouderen uit de buurt. De Sociëteit heeft een prachtige bibliotheek met leestafel, tuinkamer, maar ook een bar en restaurant om te lunchen en te dineren. De bewoners hebben ook de beschikking over 3 liften, grote dakterrassen met fantastisch uitzicht op de Amstel, een binnentuin, fitness- en fysiotherapieruimte, een wasserette en een doe-het-zelf-ruimte. De thuiszorgorganisatie Amsta houdt kantoor in het Amstelhuis.

De woningen voor alleenstaanden beginnen vanaf 29 m² en de grotere (geschikt voor stellen) zijn er tot 65 m². De woningen hebben een huiskamer met open keuken, een kleine slaapkamer en een badkamer.


Contactpersoon:
Marc Marcus
Cocon Vastgoed Management

Contact opnemen