Case

Danzigerkade 17: Pionierslocatie in de Houthavens

Lege kades bleken dé ideale landingsplek voor een creatieve hotspot. Waar 100 jaar geleden de boomstammen werden gelost, wordt nu ontworpen en gebrainstormd. Het gebied is inmiddels ‘hot’ en is er behoefte aan meer vierkante meters. Wij zijn nu hard bezig deze inspirerende locatie te doorontwikkelen en klaar te maken voor de toekomst.

Hetzelfde gebouw, meer vierkante meters

Dedato Architecten waren de voorlopers op deze bruisende plek. Zij groeiden mee met de populariteit van deze locatie. Samen met hen creëren we nieuwe ruimtes die helemaal geschikt zijn voor de toekomst. We gaan het aantal vierkante meters aanzienlijk vergroten. Dat doen we onder meer door de gevel naar voren te halen en twee lagen bovenop het huidige pand te bouwen. Resultaat: van 2348 m2 naar 4000 m2.

Kenmerkend: lichte lijnen en duurzaamheid

Het licht is prachtig in de Houthavens. Weer of geen weer, de zon reflecteert ieder moment van de dag weer anders op het water. Gebruikers van Danzigerkade 17 krijgen dit maximaal mee dankzij een ontwerp waar licht het thema is. Mooie strakke lijnen geven een ruimtelijk gevoel. Bij toekomstbestendige herontwikkeling hoort natuurlijk ook een duurzame benadering: we gaan voor het energiezuinige A-label voor het hele gebouw.

Nieuwe Houthaven historisch beeld Historische foto: Beeldbank Stadsarchief Amsterdam

Arno Brinkers

Algemeen Directeur
+31 (0)627870168

Stuur een e-mail

Vragen? Opmerkingen? Bel of e-mail ons. Gaat het over een specifiek gebouw? Zoek in Portfolio het betreffende gebouw en kijk daar bij de contactinformatie.

Cocon staat voor u klaar

Vragen? Opmerkingen? Bel of e-mail ons. Gaat het over een specifiek gebouw? Zoek in Portfolio het betreffende gebouw en kijk daar bij de contactinformatie.

Cocon Vastgoed Management B.V.

Herengracht 468 1017 CA Amsterdam

[email protected]

+31 (0)20 6226941