Woning
Amsteldijk 35, Amsterdam

Het Amstelhuis

Nu te huur
65m2 beschikbaar

Sociaal huren voor ouderen in hartje Mokum

Sociale interactie bevorderen, eenzaamheid voorkomen, zelfstandigheid vergroten en het ontlasten van de mantelzorger: het was geen eenvoudig wensenlijstje dat we hadden voor het Amstelhuis. Toch is het gelukt. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden we een bijzonder woon/zorgconcept waarbij onderling contact centraal staat. Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen, op hun eigen manier, en dat midden in de dynamische hoofdstad.

Dit is het Amstelhuis

Zelfstandige sociale huurwoningen (120) voor ouderen. Het pand telt drie liften en twee dakterrassen met prachtig uitzicht over de Amstel en de binnentuin. De woningen hebben een huiskamer met open keuken, een kleine slaapkamer en een badkamer die geschikt is voor ouderen. Bewoners kunnen naar eigen smaak meedoen met de activiteiten van de bijbehorende Sociëteit.

Om in aanmerking te komen voor een woning in het Amstelhuis, gelden de volgende voorwaarden:

  • Leeftijd +80 jaar of +70 jaar met een (lichte) zorgvraag
  • Zelfstandig kunnen wonen
  • Recht op sociale huurwoning

Informatie over huren in het Amstelhuis: [email protected] of tel. 020 6794080.

Optionele extra’s

Er is een ruimte voor begeleide fitness, fysiotherapiepraktijk, doe-het-zelf werkplaats, wasserette en mogelijkheid voor alarmopvolging en thuiszorg. De inpandige eigen Sociëteit biedt dagelijks koffie en lunch en er worden regelmatig evenementen georganiseerd als danssalons en diner chantants. Verder is er een biljarttafel en een sfeervolle zithoek met open haard en bibliotheek. Ook is er een binnentuin, een dakterras en een overdekte parkeerplaats voor scootmobielen. Zorg wordt door de bewoner zelf ingekocht indien nodig. De actieve bewonerscommissie beslist mee over belangrijke zaken in het Amstelhuis.

Hélène Pattijn

Directeur Cocon Wonen
+31 (0)20 6262721

Stuur een e-mail

Locatie

Tussen volksbuurt De Pijp en vorstelijke Amstel

Het Amstelhuis ligt, net als het statige Amstelhotel en het Koninklijk Theater Carré, met één zijde aan de Amstel. De andere zijde is gesitueerd aan de Ceintuurbaan in de levendige volksbuurt De Pijp. Een uitstapje naar het Sarphatipark of de oer-Amsterdamse Albert Cuypmarkt behoren zeker tot de mogelijkheden. Net als een wandeling langs de mooie Amstel.

Bereikbaarheid

Bezoek van binnen of buiten de stad komt per auto komt hier heel gemakkelijk via de Wibautstraat en Ceintuurbaan. Ook de verbindingen met het openbaar vervoer zijn uitstekend: tram 3 rijdt langs het pand en ook Metrostation Wibautstraat is niet al te ver weg.

Beschikbaarheid & Huurprijs

Woning

  • Diverse woningen
    Er zijn diverse woonruimtes beschikbaar tussen de 29 en 65 vierkante meter. De prijs is variabel.

Opleveringsniveau

De standaardwoningen hebben een huiskamer met open keuken, een kleine slaapkamer en een badkamer die geschikt is voor ouderen. Het Amstelhuis heeft drie liften, twee grote dakterrassen met een fantastisch uitzicht op de Amstel en een binnentuin.

+4

Cocon staat voor u klaar

Vragen? Opmerkingen? Bel of e-mail ons. Gaat het over een specifiek gebouw? Zoek in Portfolio het betreffende gebouw en kijk daar bij de contactinformatie.

Cocon Vastgoed Management B.V.

Herengracht 468, 1017 CA Amsterdam

[email protected]

+31 (0)20 622 6941