Portfolio

Amstel Huis

Amsterdam

Amsteldijk 35

Nu te huur

Type gebouw:
Woning

Hélène Pattijn

Mede-directeur
+31 (0)20 6262721

Sociaal huren voor ouderen in hartje Mokum

Sociale interactie bevorderen, eenzaamheid voorkomen, zelfstandigheid vergroten en het ontlasten van de mantelzorger: het was geen eenvoudig wensenlijstje dat we hadden voor Het Amstelhuis. Toch is het gelukt. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden we een bijzonder woon/zorgconcept waarbij onderling contact centraal staat. Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen, op hun eigen manier, en dat midden in de dynamische hoofdstad.

Dit is Het Amstelhuis

Zelfstandige sociale huurwoningen (120) voor ouderen. Het pand telt drie liften en twee dakterrassen met prachtig uitzicht over de Amstel en de binnentuin. De woningen hebben een huiskamer met open keuken, een kleine slaapkamer en een badkamer die geschikt is voor ouderen. Bewoners kunnen naar eigen smaak meedoen met de activiteiten van de bijbehorende Sociëteit.

Om in aanmerking te komen aan een woning in het Amstel Huis, gelden de volgende voorwaarden:

 • Leeftijd +80 jaar of +70 jaar met een (lichte) zorgvraag
 • Zelfstandig kunnen wonen
 • Recht op sociale huurwoning

Informatie over huren in het Amstel Huis: [email protected] of tel. 020 6794080.

Optionele extra’s

Er is een ruimte voor begeleidde fitness, fysiotherapie-praktijk, doe-het-zelf werkplaats, wasserette en mogelijkheid voor alarmopvolging en thuiszorg. De inpandige eigen Sociëteit biedt dagelijks koffie en lunch en er worden regelmatig evenementen georganiseerd als danssalons en diner chantants. Verder is er een biljarttafel en een sfeervolle zithoek met open haard en bibliotheek. Verder zijn er een binnentuin, dakterras en overdekte parkeerplaats voor scootmobielen. Zorg wordt door de bewoner zelf ingekocht indien nodig. De actieve bewonerscommissie beslist mee over belangrijke zaken in het Amstelhuis.

Locatie

Tussen volkse Pijp en vorstelijke Amstel

Het Amstelhuis ligt, net als het statige Amstelhotel en het Koninklijk Theater Carré, met één zijde aan de Amstel. De andere zijde is gesitueerd aan de Ceintuurbaan in de levendige volksbuurt De Pijp. Een uitstapje naar het Sarphatipark of de oer-Amsterdamse Albert Cuyp markt behoren zeker tot de mogelijkheden. Net als een wandeling langs de mooie Amstel.

Bereikbaarheid

Bezoek van binnen of buiten de stad komt per auto komt hier heel gemakkelijk via de Wibautstraat en Ceintuurbaan. Ook de openbaar vervoer verbindingen zijn uitstekend: tram 3 rijdt langs het pand en ook Metrostation Wibautstraat is niet al te ver weg.

Huurprijs & Beschikbaarheid

Woning

 • Diverse woningen

  Er zijn diverse woonruimtes beschikbaar tussen de 29 en 65 vierkante meter. De prijs is variabel.

  per m2 vvo per jaar

Opleveringsniveau

De standaardwoningen hebben een huiskamer met open keuken, een kleine slaapkamer en een badkamer die geschikt is voor ouderen. Het Amstel Huis heeft drie liften, twee grote dakterrassen met een fantastisch uitzicht op de Amstel en een binnentuin.

Huurder aan het woord: Ellen Le Roy Lopes Cardozo

“Als je kleiner gaat wonen, hoef je echt niet meteen kleiner te gaan leven”

Flaneren gaat helaas niet meer, maar dat betekent niet dat de zeer elegante Ellen Le Roy er een minder actief sociaal leven op na houdt. In het Amstel Huis krijgt ze volop bezoek. “Mijn vriendinnen komen hier graag langs, ook om samen te eten. De keuken is heel goed, daar hoef je echt niet voor naar een duur restaurant.” En ook het contact met de bewoners is prima, zegt ze. “Toen ik hier net was, dachten ze dat ik heel deftig was, maar dat bleek reuze mee te vallen” zegt ze lachend. “Je moet je wel een beetje flexibel opstellen natuurlijk."

Ellen Le Roy Lopes Cardozo, bewoonster Amstel Huis

Contact

Heeft u interesse in dit gebouw? Neem contact met ons op.

Hélène Pattijn

Mede-directeur
+31 (0)20 6262721

Ik ben hier huurder
en ik heb een vraag over
 • onderhoud en reparaties
 • mijn contract
 • iets anders
Cocon Vastgoed Management B.V.
Herengracht 468
1017 CA Amsterdam
+31 (0)20 6226941