Portfolio

Cornelis Troostplein

Amsterdam

Cornelis Troostplein 21-23

Helemaal verhuurd

Type gebouw:
Kantoor

Rens Bronk

Commercieel beheerder
+31 (0)613677546

Oude school, nieuwe ontwikkelingen

Markant monument in Stadsdeel Zuid uit de jaren 30. De ruime speelplaats waar ooit de leerlingen van de St. Maria Kleuterschool tikkertje speelden, is nu een heerlijke binnentuin om van een werkpauze te genieten. Gelegen vlak bij stadsinnovaties als de nieuwe Noord-Zuidlijn en de Amsterdamse ‘Rode Loper’, is deze locatie erg in trek bij ondernemers in de maatschappelijke en culturele sector zoals Nederlands Filmfonds en Stichting Stimulering Kunst & Cultuur.

Dit is Cornelis Troostplein

Een monumentale voormalige school, volledig herontwikkeld naar de laatste standaard in een dynamische buurt. Het gebouw kent prachtige details zoals de trappenhuizen met glas in lood ramen, een fraaie voormalige kapelruimte, tegelwerk en oorspronkelijke hoge raampartijen. Er is een creatieve ruimte met uitzicht op de binnentuin.

Locatie

Eindbestemming van de Amsterdamse Rode Loper

Het Cornelis Troostplein ligt in het ‘sjieke’ gedeelte van De Pijp in Amsterdam Zuid. Het is dan ook niet voor niks dat de Rode Loper, de grootschalige vernieuwing van de Amsterdamse openbare ruimte, dwars door de binnenstad hier naartoe is uitgerold.

Bereikbaarheid

Met de opening van een halte van de Noord-Zuid Lijn op loopafstand, is deze locatie stevig verbonden met het kloppende hart van Mokum. Zo’n centrale ligging vraagt erom bereikt te worden met openbaar vervoer, maar wie met de auto komt is er via de A10, Ringweg Zuid ook snel.

Opleveringsniveau

  • Verhuurklare oplevering
  • Schitterende entree
  • Vloeren klaar voor bedekking
  • Bouwkundige muren geschilderd in een kleur naar keuze
  • Verlichtingsarmaturen

Huurder aan het woord Cornelis Troost: Frits de Jong (Brouwerij Troost)

“Dit gebouw is wieg en naamgever van onze brouwerij”

Het beste ambachtelijke bier voor alle smaakpaletten, zonder schreeuwerig daarover te zijn: dat is wat Brouwerij Troost maakt en serveert. Met succes. In minder dan 4 jaar tijd zijn er 4 Brouwerij Troost ‘brewpubs’ waar van het bier genoten kan worden en op twee locaties wordt er daadwerkelijk ook gebrouwen. Het geheim? Aandacht voor details en ‘gewoon goed spul maken’ aldus Brouwerij Troost mede-oprichter Frits de Jong. “Wij proberen weg te blijven van mooipraterij. Dit gebouw past helemaal bij de bedrijfsvisie die we voor ogen hadden: mooi, ingetogen en van hoge kwaliteit. Dat maakte dit pand tot wieg en naamgever van onze brouwerij. De rust van de binnentuin en de historische details maken het gevoel helemaal af.”

Frits de Jong, mede-oprichter Brouwer Troost

Contact

Heeft u interesse in dit gebouw? Neem contact met ons op.

Rens Bronk

Commercieel beheerder
+31 (0)613677546

Ik ben hier huurder
en ik heb een vraag over
  • onderhoud en reparaties
  • mijn contract
  • iets anders
Cocon Vastgoed Management B.V.
Herengracht 468
1017 CA Amsterdam
+31 (0)20 6226941